Samenwonen

Samenwonen

De keuze om samen te gaan wonen is een belangrijke. Niet alleen maar vanwege het feit dat je als partners het idee hebt de toekomst samen te gaan delen. Maar ook vanwege het feit dat er andere zaken geregeld moeten worden dan wanneer je gaat trouwen. Voor samenwonenden is er namelijk niets automatisch geregeld zoals bij een geregistreerd partnerschap of huwelijk. Een samenlevingscontract is dan een goed alternatief om op te stellen en te weten dat jouw persoonlijke situatie en die van je partner goed is vastgelegd voor de korte maar ook voor de lange termijn. Wij helpen je graag bij het opstellen van zo’n contract en informeren je graag over alternatieven.
Financieel kan er ook een aantal gevolgen aan de orde zijn indien je besluit te gaan samenwonen. Denk hierbij aan AOW, bijstand, partner- of kinderalimentatie. Fiscaal gezien is het belangrijk dat je je goed laat informeren over je financiële situatie. Vooral wanneer een van beide partners weinig of geen inkomen heeft. Denk ook aan een testament, hoe je met de erfenis omgaat of het opgebouwde pensioen.
Zaken waar wij als notariskantoor uiteraard in gespecialiseerd zijn en je in een persoonlijk gesprek in kunnen adviseren. Wij zijn van mening dat een persoonlijk gesprek niet duur is omdat we hierin juist heel goed een eerste inventarisatie kunnen maken van jullie persoonlijke situatie en dat gaat niet indien je een online vragenformuliertje invult en alsnog op een kantoor moet komen of een callcenter moet bellen. Direct goed en persoonlijk regelen, levert zekerheid op voor je relatie.