Zoekt u een Notaris in Kaatsheuvel? Dan bent u bij Notariskantoor Drunen op het juiste adres.

Op veel belangrijke momenten in het leven krijgt u te maken met een notaris. Het kan daarbij om een vreugdevolle gebeurtenis gaan als een huwelijk, maar ook een droevige gebeurtenis als de afwikkeling van een nalatenschap. Op deze momenten is het belangrijk dat u wordt bijgestaan door een betrouwbare notaris, die u op het juiste pad door de formaliteiten kan begeleiden. Notariskantoor Drunen, dat haar diensten uiteraard ook verleent als notaris in Kaatsheuvel, staat graag voor u klaar met meer dan 200 jaar ervaring. In deze ruime geschiedenis is het kantoor een mooi overzichtelijk kantoor gebleven, dat kiest voor een persoonlijke benadering. Bij Notariskantoor Drunen staat voorop dat samen met u naar een oplossing voor uw kwestie wordt gekeken. Iedere situatie is anders. Daarom wordt in een persoonlijk gesprek met onze notaris bekeken hoe wij u het beste kunnen helpen.

Woning kopen? Ons kantoor, ook actief als Notaris in Kaatsheuvel, adviseert u graag

De werkzaamheden van Notariskantoor Drunen zijn zeer uiteenlopend. Op ieder moment dat u een notarieel document nodig heeft, kunt u van onze diensten gebruik maken. Als u bijvoorbeeld een woning wilt kopen, zult u een koopovereenkomst afsluiten. Het kopen van een huis is niet een alledaagse bezigheid. Waarschijnlijk heeft dit grote gevolgen voor uw leven, ook voor uw financiële situatie. Het is belangrijk dat u goede afspraken vastlegt in de koopovereenkomst. Zijn er bijvoorbeeld afspraken gemaakt over ontbindende voorwaarden, eventuele verborgen gebreken of een bedenktijd na de ondertekening? Ook is het noodzakelijk na te denken wanneer er iets in uw persoonlijke situatie wijzigt, zoals een scheiding of overlijden. Het kantoor, dat ook actief is als Notaris inkantoor Kaatsheuvel, zorgt dat zijn kennis van de wet- en regelgeving geheel actueel is, zodat altijd de beste oplossing kan worden nagestreefd.

Een goede afwikkeling van een droevige gebeurtenis: de erfenis

Bij het overlijden van een familielid staan zaken als de erfenis vaak niet op de eerste plaats. In deze moeilijke tijden van verdriet heeft u misschien niet de behoefte om meteen over de nalatenschap na te denken. Het is echter de verantwoordelijkheid van de erfgenamen om de erfenis te verdelen. Notariskantoor Drunen adviseert u graag om de verdeling van de erfenis zo goed mogelijk af te wikkelen. Daarbij wordt ook de erfbelasting besproken. Als de banden in de familie vrij stroef zijn, kan het notariskantoor als gecertificeerd mediator optreden. Dit kan een gang naar de rechter besparen. Natuurlijk adviseert Notariskantoor Drunen u ook graag over de mogelijkheden die er zijn voor het opstellen van een testament.

Samenwonen en samenlevingsvormen

Er is niets mooiers dan samen door het leven te willen gaan. Als u met uw partner wilt gaan samenwonen, kunt u op verschillende manieren uw verbintenis vastleggen. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Notariskantoor Drunen adviseert u graag over de voor- en nadelen van iedere samenlevingsvorm. Natuurlijk is het de bedoeling dat de relatie standhoudt, maar het is toch belangrijk na te denken over de consequenties als de relatie ophoudt te bestaan. Ook als u niet meteen wilt trouwen, maar gaat samenwonen, is het belangrijk over de consequenties na te denken als de relatie ophoudt te bestaan. Voor samenwonenden is namelijk niet automatisch iets geregeld. Het is in dat geval verstandig een samenlevingscontract aan te gaan. Dit is een goed alternatief om een aantal zaken in uw persoonlijke situatie vast te leggen. Notariskantoor Drunen, dat ook haar diensten aanbiedt als Notaris in Waalwijk, kan u adviseren over welke zaken u het beste in uw samenleveringscontract kunt opstellen.

Kiezen voor de juiste rechtsvorm

Wilt u een vereniging of stichting oprichten? Er is tussen beide rechtsvormen een aantal verschillen. Een vereniging mag bijvoorbeeld wel leden hebben, terwijl dit bij een stichting niet is toegestaan. Een vereniging wordt opgericht door mensen die een gedeelde factor hebben. Het kan bijvoorbeeld zijn dat zij gezamenlijk een hobby, levensbeschouwing of overtuiging willen beleven. Een stichting wordt vooral opgericht voor goede doelen. Notariskantoor Drunen helpt u graag bij het inzichtelijk maken van de rechtsvormen, zodat u de juiste keuze maakt. Vervolgens kan het Notariskantoor, dat zoals gezegd ook actief is als Notaris in Kaatsheuvel, u ondersteunen bij het oprichten van de rechtsvorm.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Notariskantoor Drunen staat u graag terzijde bij ieder notarieel vraagstuk. Daarbij wordt gekozen voor een persoonlijke benadering. Tijdens een persoonlijk gesprek bespreekt de notaris met u hoe hij het meest voor u kan betekenen. Dit persoonlijk advies gebeurt tegen een betaalbare, eerlijke prijs. Neem contact met ons op om uw specifieke wensen te bespreken of ontvang direct een kostenopgave.